МЕСТО КРЕАТИВНОГ ДРУЖЕЊА
Већ десетак година , у оквиру креативне, ликовне радионице, талентовану и мање талентовану децу окупља и уводи их у чаробан свет маште и стварања Кристина Драшковић, академски сликар из Железника. Сваке године нови ствараоци започињу дружење у кућном атељеу Просторчић у улици Стевана Сремца број 3 у Железнику, где се сусрећу са сопственом и креативношћу остале деце. Иако су радови индивидуални, много пута су то заједничке теме и тимски рад. Такав је био и пројекат из кога је настала изложба ликовних полазника радионице, која је , у овогодишњим божићним и новогодшњим празницима осванула у излогу дечијег одељења библиотеке у Железнику.

– У сусрету са маштовитом децом схватила сам колико се њихови потенцијали развијају у креативном раду, који , иако битан за њихов укупан развој, слабо је заступљен у школском образовању- каже Кристина Драшковић, која држи уметничку радионицу Просторчић.

Радионица је отворена за сву заинтересовану децу, која желе да се опробају у креативном раду, а часове посећују и деца са посебним потребама, којима овакав рад много значи.

– Рад рукама код мале деце поспешује развој говора, док је за тинејџере уметнички рад нека врста вентила за буре којима су изложени у пубертету – додаје Кристина.
Десетине деце сваке године пролази кроз радионицу. Неки настављају да развијају своју креативност, док други се само забављају и друже, и на тај начин испуњавају своје слободно време. Подједнако, радионица свима помаже да, са већим или мањим успехом, јасније, отвореније и богатије изразе своју креативност.

Ликовна радионица у Железнику

Ликовна радионица у Железнику
Ликовна радионица Просторчић

 

 

 

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.