Trash Hero Beograd

Прва велика волонтерска акција чишћења Железника, недеља 20.март
На први дан пролећа, у недељу 20. марта одржана је прва велика волонтерска акција чишћења Железника. Акција је организована од стране организације Trash Hero Beograd, а поред волонтера и волонтерки ове организације, учестовале су и наше комшије. Акција је окупила укупно 33 еко хероја и хероина, од оних најмладјих па до најстаријих, и учесници су заједнички успели да сакупе већу количину смећа (неколико десетина џакова разног отпада) са јавних зелених и других површина. Акција чишћења почела је у 10 часова и трајала је око 2 сата.
Trash Hero Beograd је волонтерско удружење познато по организацији бројих акција чишћења смећа широм Београда, а ове недеље су се одлучили да једну од својих акција спроведу баш у Железнику. Успешно је очишћен простор испред Тржног центра код пумпе, фонтана испред ТЦ добила је свој нови изглед, а сакупљена је и значајна количина амбалажног отпада дуж Авалске улице у правцу зграде Поште. Друга локација на којој су наше комшије и комшинице из Железника сакупљали смеће са јавних зелених површина јесте потез од зграде Поште Србије према Маxи супермаркету.
Циљ оваквих акција јесте скретање пажње на проблем отпада у природи и градовима, као и подизање јавне свести о значају заштите животне средине. Такође, циљ је и повезивање заједнице, удруживање комшија и комшиница око заједничких активности, чишћење и улепшавање простора који сви делимо, дружење уз које развијамо добре навике, посебно код оних најмлађих, и дајемо добар пример младим генерацијама.

С обзиром да је прва оваква акција прошла и више него успешно и у добром расположењу, организација Trash Hero Beograd најављује и будуће акције у Железнику, о којима ће обавестити наше суграђане путем друштвених мрежа.

Пратите страницу Trash Hero Beograd на Фејсбуку и Инстаграму и придружите нам се на некој од следећих акција чишћења.

Fejsbuk: https://www.facebook.com/trashherobeograd

Instagram: https://www.instagram.com/trashherobeograd/

 

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *