BRAINOBRAIN ŽELEZNIK

Међу 23.537 деце из седамдесет и две земље која су недавно учествовала на такмичењу из менталних вештина „International Brainobrain Competition 2022“, шесторо деце из Железника освојило је медаље. Brainobrain је међународна дечија образовна платформа која је прошлог септембра отворила школу у нашем месту.
Награђени су: златом – Магдалина Станишић и сребром у различитим нивоима – Лука Станковић, Илија Јоцић, Дамјан Неловски, Николина Бајчета и Анђела Динчић.
Нашим полазницима је ово прво такмичење. Сви су се квалификовали за надметање тако што су положили одређене нивое програма. Одлучили смо да се окушамо у нечему мало другачијем: привремено смо прешли са оловке и папира на тастатуре и мишеве (већина први пут у животу). Превазишли смо страхове, употребили стечену концентрацију и знање – кажу Драгица и Милица, едукатори поменуте школе у Железнику, објашњавајући да је овај програм за напредно учење и развој вештина код деце узраста од четири до 14 година.
„Истраживања су доказала да се у овом периоду људски мозак најбрже и најлакше развија. Програм је фокусиран на унапређење интелектуалних способности (применом абакуса, као и личних квалитета уз помоћ технике из неуро-лингвистичког програмирања. Циљ је да полазнике научимо да користе максимално своје менталне капацитете“- наводе Драгица и Милица.
„И поред јаке конкуренције наша одважна деца су постигла велики успех и заслужују све честитке, али и њихови родитељи, чија им је подршка незаменљива у намери да они у будућности, својим знањем, мењају свет“ – констатују на крају Драгица и Милица

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *